Prijsuitreiking Stratenschiettoernooi 2014 van het Schuttersgilde St. Jan Keijenborg

SONY DSCRita van de Kamp krijgt brons.

Terwijl vanaf de overzijde de gezellige klanken van het koperen huwelijksfeest van Arjan en Sandra Wullink over de koude straat galmden, woonde uw verslaggever te velde de prijsuitreiking van het Stratenschiettoernooi 2014 van het Schuttersgilde St. Jan Keijenborg bij. En gezien de belangwekkende resultaten van sommige van onze Bekvelders, niet onterecht.

Maar laat ik bij het begin beginnen met een schouderklopje aan de voorzitter John Rondeel, het bestuur en de vrijwilligers van het Schuttersgilde St. Jan Keijenborg, die zich kosten noch moeite gespaard hebben het toernooi te organiseren en tot een groot succes te maken.

SONY DSCJohn Rondeel in vol ornaat.

Zoals te doen gebruikelijk in deze contreien, niet zonder er ook de typisch Achterhoekse gezelligheid aan vast te koppelen. Gemeenschapszin en cohesie kunnen namelijk niet zonder gezelligheid, en daar weet niet alleen Bekveld goed raad mee, maar ook het hier terecht geprezen Schuttersgilde. Dan mag sport tot competitiedrift leiden, bij het Schuttersgilde weten ze als geen ander dat sport verbroedert… en verzustert, want de dames waren zeer sterk vertegenwoordigd op dit toernooi.

Daarom stonden ook gisteren alle gezichten op gezellig afgestemd toen bij een gefantaseerd tromgeroffel het moment suprême aanbrak dat de harten sneller deed kloppen en de namen van de gelukkige handboogschutters en teams afgeroepen werden.

Handboogsschieten nuitslagen teams pagina 1

Dat ex-Koning Frans III, die zich nog in het feestgedruis van de overkant had te storten, even overwipte was nobel van hem, want zo kon ook hij er getuige van zijn dat onze eigen Rita van de Kamp de derde prijs individueel in ontvangst mocht nemen. Wie mocht denken dat het daarbij bleef, het Bekveldse damesteam Holtria 2 werd ook nog eens derde. Het herenteam met sterschutter Frans Hilderink greep met een vierde plaats net naast het brons.

Dat er na de prijsuitreiking onder de aanwezige Bekvelders een causerie ontstond over het idee ook in Bekveld een schietvereniging in het leven te roepen teneinde sportiviteit met gezelligheid te verenigen, mocht dan ook geen wonder zijn. Met topschutters als Frans Hilderink en Rita van de Kamp, zouden dergelijke plannen weleens het overwegen waard kunnen zijn. Of zoals een oud Nederlands spreekwoord zegt “Niet geschoten is altijd mis”.

Wie snakt naar een vervolg van dit even spannende als gezellige handboogtoernooi kan alvast de data voor een stevige revanche in de agenda noteren: 3, 4, 10 en 11 november 2015.

Tot slot het volgende, wie benieuwd is naar de volledige uitslagenlijst kan contact opnemen met de coördinatoren van Holtria: Rita van de Kamp (dames) of Jos Beunk (heren).

foto-impressie:

SONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

 

 

Plaats een reactie