Bij Bekveld FM werd de tijd stilgezet

Nu Vadertje Staat de bureaucratie nog verder op de spits drijft, zoals onder meer blijkt uit de bestuurlijke worsteling over wel of geen zomertijd, besloot Bekveld FM de discussie over dit heikele onderwerp voor te zijn door de wijzer van de klok niet een uur achteruit te zetten, maar de klok gewoon een paar uur demonstratief het zwijgen op te leggen.

Onder het motto, gezelligheid kent geen tijd, werd de slinger van de regulateurklok officieel en onder een luid applaus tot stilstand gebracht. Met de zekerheid dat er in het geheim geen undercover van Vadertje Staat toekeek bij dit delict tegen de bureaucratie, waren de aanwezigen bij deze actie voornemens van de avond en nacht een succes te maken.

De klok zweeg.

Om van de nood een deugd te maken, volgde er een wedloop op de koelkast waarin het gulle goud uit Groenlo de bezoekers van de avond geduldig opwachtte. De traditionele gehaktballen van Bekveld FM voldeden evenmin aan de bureaucratische eisen die de overheid er aan stelt en werden rijkelijk overgoten door sausjes die niet in de gezondheidsalmanak van de overheid genoteerd staan.

In de rij voor de bureaucratievrije gehaktbal.

Het rookverbod ging ook in rook op.

Ook de ten gehore gebrachte muziek was niet overeenkomstig de smaak van de overheid, maar bracht daarentegen de aanwezigen zoveel geestelijk vertier, dat ze voorlopig niet hoeven te denken aan een bezoekje aan de zielenknijper.

Maar zoals altijd kwam ook aan deze avond en nacht een eind en werd met tegenzin de klok weer opgestart. Geen moment te vroeg want uw verslaggever liep inmiddels ook tegen zijn limiet, zag alles troebel en wist ternauwernood huiswaarts te pedaleren.

Uw verslaggever zag het niet meer zitten en vertrok.

Plaats een reactie