Bekveldse autopuzzelrit en fietsdag op 24 en 26 mei

 

De gemeente Bronckhorst is een agglomeratie van dorpen waartussen een weids coulisselandschap de verbindende factor is. Daarom is de gemeente ook een eldorado voor fietsende recreanten. Anders dan de ganse dag all Inclusive op de rug liggend consumeren, is fietsen in Bronckhorst geen luieren maar zien en doen. Het idee van de Buurtvereniging Bekveld jaarlijks een fietsdag te organiseren is echter meer dan zien en doen. Voor de nieuwkomers in de gemeenschap is het de ideale manier kennis te nemen van het landschap en de oorspronkelijke bewoners.

De fietscommissie van de Buurtvereniging Bekveld die de fietsroute jaarlijks uitzet weet iedere keer weer te verrassen met rustieke weggetjes, paden en sluiproutes tussen houtwallen, windsingels en slootjes. Soms gaat het over een vergeten kerkepad waar ooit op de zondagen stapvoets richting zondaggebed gewandeld werd. In een dergelijke vredigheid worden in stilte verzonken dorpen aan gedaan, soms fluisterend om de zondagrust niet te verstoren. Onderweg zal omdat het nog de maand mei betreft, het gevogelte de fietsers omringen met gejubel over het geslaagde broedsel. In door bosranden omzoomde paden zullen soms reeën schichtig een veilig heenkomen zoeken. In het kort de sfeer van de Bekveldse fietsroute samengevat.

Verpozen aan een beek.

Alvorens van start te gaan worden de fietsers met koffie, zelfgebakken cake en koek opgewarmd zodat die monter op weg kunnen. Onderweg wordt een pleisterplaats aangedaan zodat men even op adem kan komen bij een drankje en hapje en het uitwisselen van ervaringen.

Het is een beetje de nostalgie van vroeger was alles beter. Wat vroeger zeker wel beter was is de sociale cohesie die door de moderniteit ingehaald is, maar in de Achterhoek nog volop levensvatbaarheid toont. Wie 35 kilometer lang zo’n stemming ervaart leeft in het euforische gevoel dat geluk niet te koop is maar in het milde Bronckhorster landschap voor het oprapen ligt. Het sterkt de behoefte aan gezellige gesprekken en uit ervaring is bekend dat er vriendschappen uit ontstonden die tot in lengten van dagen voortleven.

Traditie op de Bekveldse fietsdag is aan het eindpunt van de route niet meteen ajuus te zeggen, maar nog even gezellig na te blijven om gemeenschappelijk iets te drinken en te eten. Naar goed Bekvelds gebruik met het aangename vertier van muziek. Wie er nog wat motorgeronk bij wil, kan bij een groot scherm kijken of het Max Verstappen in het bochtige stratencircuit van Monaco eindelijk weer eens lukt boven een vierde plek uit te komen.

Buitenlust na de fietstocht.

Twee dagen ervoor op 24 mei, zal er een autopuzzelrit gehouden worden. Appen achter het stuur mag niet, maar met een slimme bijrijder mag puzzelen weer wel. Daarom biedt een autopuzzelrit het ultieme plezier van de uitdaging. We mogen alvast verklappen dat de bedenker die de hoofdbrekens, de boobytraps, de valstrikken en de woordspelletjes op papier zette, er zelf ook het grootste plezier aan beleeft dat u erin tuint, of hem gewoon te slim af bent. Het zal niemand verwonderen dat na de autopuzzelrit het ook gezellig zal worden met een hapje en drankje. Mark Oldenhave en Patrick Garritsen zullen onder de inmiddels welbekende naam The Dudes of Hengel met hun countryrock de avond naar de kleine uurtjes zingen.

Alleszins redenen om op 24 en 26 mei deel te nemen aan de Bekveldse autopuzzelrit en de fietsdag, waarbij lid of geen lid van de Buurtvereniging iedereen welkom is. Startlocatie is de tent aan de Veermansweg 18a te Hengelo Gld.

Meer informatie over vertrektijden, kosten van deelname enzovoort zijn te lezen op de website van de Buurtvereniging Bekveld.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s