Ingrid te Stroet bereikt de Sarah-gerechtigde leeftijd

Abraham Edwin kust zijn Sarah Ingrid.

Wie de magische leeftijd van 50 jaar bereikt krijgt vaak heel wat te verstouwen. De oorsprong van het Abraham en Sarah gezien hebben is ontleend aan het Oude Testament. Maar zoals met zoveel is dat in de Achterhoek tot een luchthartige zo niet kolderieke traditie uitgegroeid die met veel feestgedruis gepaard gaat.

De meest recente telg die de eerbiedwaardige grens van 50 jaar passeert is Ingrid te Stroet. Wie zich de komende dagen in de omgeving van de Broekweg waagt kan met eigen ogen aanschouwen dat deze kersverse Sarah op handen gedragen wordt. Wat we echter niet al te letterlijk moeten nemen, want ze staat wel graag op eigen benen. Vooral om zich op feesten uitzinnig over te geven aan een wilde dans, vaak tezamen met de andere dames van het ver over de streekgrenzen geroemde Tonino-genootschap. Van dit illustere gezelschap is bekend dat je die op een feest er beter bij kan hebben dan node moet missen, wil een feest echt geslaagd zijn. Organisatoren van feesten zijn dus gewaarschuwd: nodig ze uit want zonder kom je met je feest van een koude kermis thuis.

Siciliaans temperament bij het Tonino-genootschap.

Daar Ingrid bekend staat als een doldrieste feestganger, waarbij niet onvermeld mag blijven dat haar evenzeer feestelijk ingestelde gade Edwin voor haar een grote inspiratiebron is, stelde de verslaggever te velde haar de vraag of het bereiken van de 50 jaren-grens reden is om het in de toekomst kalmer aan te doen. Het niet mis te verstane antwoord dat ze op die vraag gaf, was dat er niet minder maar juist meer gefeest zal worden. Ze zal dus geen saaie Piet worden maar een bruisende Sarah.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs voor is zou de reden voor dit onbegrensde temperament wel eens het gevolg kunnen zijn van het veelvuldig laven met het de beroemde platina nectar uit Sicilië, dat Tonino toch is. Het drinken van deze nectar blijkt ook bij enkele dames uit het naastgelegen Bekveld (ook nu noemen we geen namen) het temperament zo aan te moedigen dat ze soms tot kalmte gemaand moeten worden.

De Romeinse god van de wijn Bacchus keek gisteravond samen met de god van het bier Dionysos tevreden toe toen bij het slaan van het middernachtelijk uur Ingrid in een kluwen van omhelzingen de 50-jaren grens overschreed en er dapper op liet volgen: We zullen doorgaan!

Het Koningswegmagazine feliciteert Ingrid en haar gade Edwin met het heugelijke feit dat ze nu samen in het rijk van de 50-plussers het leven delen.

Een gedachte over “Ingrid te Stroet bereikt de Sarah-gerechtigde leeftijd

Plaats een reactie