Het managementteam van de Broek Uut Fuif tot Ridder in de Orde van het Gulle Goud benoemd

De heren S. Hofs, R. ter Maat en J. Hartman (v.l.n.r.) tonen de versierselen en bekijken de oorkonde.

Na vele jaren van grote inzet voor een feestrijk Bekveld, maar nog steeds niet in aanmerking gekomen voor een Koninklijke onderscheiding, benoeming tot ereburger van de gemeente Bronckhorst of een replica in het Wassen Beeldenmuseum Madame Tussaud, werd het voor het managementteam van de Broek Uut Fuif welletjes. Zelfs de benoeming tot prins carnaval werd de heren niet gegund.

De heren S. Hofs, R. ter Maat en J. Hartman kwamen, in het besef dat ze zich langdurig ingezet hebben voor de cultuurhistorische opwaardering van de gemeenschap, jongeren aangezet hebben tot een positief biergebruik en zeker niet in de laatste plaats, de samenleving veel plezier geschonken hebben, onlangs op een geheim adres samen teneinde de frustraties over het moeten ontberen van een onderscheiding om te zetten in een positief besluit.

Na lang en nachtelijk beraad werd besloten dat als de landelijke en gemeentelijke overheid niet bereid is het nobele werk dat het managementteam van de Broek Uut Fuif vele jaren verricht heeft te belonen met een onderscheiding, ze dat dan maar zelf zouden moeten doen.

De onderscheiding krijgt de schuimende titel Ridder in de orde van het gulle Goud en zal ieder jaar toegekend worden aan een plaatselijke persoonlijkheid die zich inzet voor de Broek Uut Fuif.

De versierselen van deze onderscheiding bestaat uit een medaille die vergezeld wordt door een oorkonde en een niet nader te noemen geldsom welke vrijelijk besteed mag worden.

De genomineerden in het eerste jaar van de toekenning bestond uit de heren S. Hofs, R. ter Maat en J. Hartman. Een onafhankelijke jury bestaande uit de heren S. Hofs, R. ter Maat en J. Hartman heeft unaniem besloten dat de heren S. Hofs, R. ter Maat en J. Hartman voor jaar 2024 de onderscheiding toegekend krijgen. Deze werd bij een staande ovatie door de heren S. Hofs, R. ter Maat en J. Hartman door de heren S. Hofs, R. ter Maat en J. Hartman opgespeld.

De bezoekers van de aanstaande Broek Uut Fuif krijgen 13 april 2024 volop de gelegenheid de heren te huldigen voor hun officiële benoeming tot Ridder in de Orde van het Gulle Goud.

Plaats een reactie