De feesttent voor het Bekveldse paasvuur is geplaatst

Terwijl maartse huilbuien uit een driftig wolkendek dreigden kwamen de heren van de vrijwilligersbrigade Bekveld hun vrije dag opofferen om de feesttempel waaronder het paasfeest tot in de kleinste uurtjes voort zal gaan, op de wei van de familie Steenblik op te bouwen. Ondanks de regen, hagel en wind gaat het plaatsen van de feesttent van een leien dakje dus in een ommezien staat er een feesttent en krijgt het interieur een aanzien van een tot in de puntjes verzorgde dancing met tapkast en al.

Maar alvorens het team gisteren aan de slag kon was het tijdens het wachten op de komst van het tentmaterieel een aangenaam verpozen in de veelgeroemde schaftwagen van de Buurtvereniging Bekveld. Die beefde zo hevig tijdens de helse windvlagen en het schuddebuiken van het lachen dat toen de tent eindelijk gearriveerd was de heren even moesten wennen aan vaste grond onder het schoeisel. Maar dan ging iedereen toch meteen aan de slag.  Onder grote belangstelling van passerende dagjesmensen die in het gareel gehouden door een verkeersregelaar, eindelijk eens konden aanschouwen hoe in een ommezien in Bekveld een feesttent uit de grond gestampt wordt, trotseerden de heren de brute weergoden. Zelfs een hagelbui werd ze niet bespaard.

Desondanks kunnen we met een gerust hart stellen dat de missie geslaagd is, zodat over het doorgaan van het paasvuur geen enkele twijfel bestaat.

Mochten er toch nog redenen zijn te twijfelen over wel of niet naar het paasvuur gaan. Men dient bij het dubben over de beslissing wel te beseffen dat de overlast door geluid en rook het best in een gemeenschappelijke sfeer van gezelligheid, muziek, dans en een veelheid aan drankjes en hapjes te billijken valt.

Dus…

2 gedachtes over “De feesttent voor het Bekveldse paasvuur is geplaatst

Plaats een reactie