Bekveld FM piekt in kerststemming

dsc01559

Tijdens de donkere dagen voor kerst groeit de hang naar gezelligheid zeer toepasselijk tot piekhoogte. In die beklagenswaardige duisternis vallen de vele lichtjes die de Bekveldse dreven in een aureool hullen extra op. Daarom kwamen ze van heinde en verre op het gul lichtend avondje Bekveld FM af om de gezelligheid nog eens aan den lijve te ondervinden.

De gezelligheid groeit al snel naar topniveau.

Beide heren behoren tot harde kern van Bekveld FM.

En hij ook.

Corry en de Rekels of toch The Platters?

De Bekveld FM-editie van gisteravond kreeg nog extra glans door het onlangs in gebruik genomen winterplein, dat na het plaatsen van de blokhut ontstaan is en in een idyllische kerstsfeer gehuld ging. Anders gezegd, het Bekveld FM-team had om de gezelligheid naar topniveau op te schroeven, kosten noch moeite gespaard licht aan de bezoekers te schenken.

Het winterplein in volle glorie.

Jan Oldenhave in het hart van Bekveld FM.

Gert Jan Lenselink ook.

Dat Jan Oldenhave nog recentelijk menig beeldbuis vulde naar aanleiding van het veelbesproken boek Geheime zenders in de Achterhoek van ex-etherpiraat Hugo Heideman, zou die zoektocht naar het licht weleens extra verhoogd kunnen hebben, want het was gisteravond druk en dubbel zo gezellig. Als gezelligheid net zoals bodemtrillingen meetbaar zou zijn dan kon de seismologische naald gisteren wel eens een flinke uithaal gemaakt hebben. In dit epicentrum van gezelligheid vloeide deze keer niet alleen het gulle goud uit Groenlo, maar konden slechts weinigen de zalige nectar van Mummelmann weerstaan, zodat de traditionele gehaktballen, na eerst een gepruttel in eigen jus, alcoholisch gemarineerd werden. Op dat zalige moment naderden de kleine uurtjes en speelde het geheel der activiteiten zich vooral aan de beroemde stamtafel af. Daar wisselden de grappen en grollen, de belevenissen en de oude en nieuwe koeien elkaar in snel tempo af en steeg de stemming zodanig dat de stoelzittingen met superlijm ingesmeerd leken en het de grootst mogelijke moeite kostte afscheid van het bonte gezelschap te nemen.

Het duo Albert en Evert doen het leverworstlied.

Aan de stamtafel.

dsc01598

Mummelmann of Mummelfrau?

Mocht u uw verslaggever te velde met vermoeide blik vanuit uw slaapkamervenster slingerend, proestend en amechtig huiswaarts hebben zien fietsen, weet dan dat hij ook deze keer heelhuids zijn eigen bedstee terugvond en nog voldoende energie wist te verzamelen bovenstaande tekst uit het toetsenbord te wringen. Waarvan acte.

 

 

Plaats een reactie